Yalın Küresel Ağ ve Milli Hedefler
5 Kasım 2006 2006-11-05 17:37Yalın Küresel Ağ ve Milli Hedefler
Yalın Küresel Ağ ve Milli Hedefler
Yalın Enstitü Derneği internet sitesinin birkaç senedir kullanımda olduğunu ve şimdiye kadar da 85.000 defa ziyaret edildiğini memnuniyetle belirtmek isterim. Önümüzdeki günlerde yeni düzenlemelerle faaliyete alacağımız internet sitemizin daha işlevsel, bilgilendirici ve eğitici olması en büyük arzumuzdur.
3 Mart 2008 günü Amerika Birleşik Devletleri’nde (www.lean.org ), Brezilya’da (www.lean.org.br), Meksika’da (www.lean.org.mx), İspanya’da (www.institutolean.org ), Fransa’da (www.institut-lean-france.fr ), Hollanda’da (www.leaninstituut.nl ), İngiltere’de (www.leanuk.org ), Danimarka’da (www.di.dk ), Almanya’da (www.lean-management-institut.de ), Polonya’da (www.lean.org.pl ), Hindistan’da (www.leaninstitute.in ), Çin’de (www.leanchina.org ), Türkiye’de (www.lean.org.tr ) ve Avustralya’da (www.lean.org.au ), bulunan 14 Yalın Enstitü’nün ortak girişimi ile oluşturulan www.leanglobal.org adresinden ulaşabileceğiniz Yalın Küresel Ağ (Lean Global Network) kullanıma açıldı. Şu an 14 ülkeden oluşan Küresel Ağımız, İtalya ve Güney Afrika’nın da dâhil olmasıyla 16’ya çıkacaktır.
Dünyanın tüm coğrafyalarını kapsayan Küresel Ağımızın faaliyet amacı dünyanın daha güzel, daha yaşanabilir bir yer olmasını sağlamak, gereksiz israfları ortadan kaldırmak ve insanoğlunun çevreye yaptığı zararları asgari seviyeye indirerek daha çevreci, daha sağlıklı bir yaşama ulaşmak, bölgeler ve ülkeler arasındaki refah farkının azalması yönündeki faaliyetlere katkıda bulunmaktır.
Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafyayı hepimiz çok iyi bilmekteyiz. Tarih boyunca bu coğrafya büyük olayların kaynağı olmuştur. Bu coğrafyada sağlık, refah içinde ve güvenli olarak yaşayabilmemiz için Türkiye’nin toplam dış gelirini çok kısa sürede 500 milyar dolar seviyesine çıkartmamız gerekmektedir. Ülkemizin dış gelir elde etme hedefi milli hedeflerimizin başında olmalıdır. Ancak bu seviyeye çıkartılmış ve sürdürülebilir gelir ile Türkiye’nin diğer ihtiyaçlarını karşılayabilir, refahı her kesime dağıtabilir, altyapılarımızı tamamlayabilir, eğitim kalitemizi, Ar-Ge çalışmalarımızı ve savunmamızı 21. yüzyılın başarılı ülkeleri seviyesine çıkartabiliriz.
Yalın Enstitü olarak yukarıdaki milli hedefimize doğru çaba gösterirken, olabildiğince bilgiyi ve başarı öyküsünü sizinle paylaşmak arzusundayız. Bazen bilgilerin süratliliğini ve çabukluğunu yakalayabilmek adına bazı dokümanları İngilizce olarak yayımlayacağız. Bu bakımdan bizi şimdiden hoş görünüz. Zira tercüme için beklediğimizde zaman geçmekte ve haber değerini yitirmektedir.
Siz ziyaretçilerimizden internet sitemize kayıt olmanızı, isminizi, e-posta adresinizi ve çalıştığınız yeri bildirmenizi rica ediyoruz. Bu şekilde ihtiyaçlarınızı analiz ederek size uygun olan çözümleri belirleyebilir ve sitemizde size uygun yöntemlere yer verebiliriz. Hatta sizden adres bilgilerinizle birlikte deneyimlerinizi, Yalın ile ilgili görüşlerinizi paylaşmanızı istiyoruz ki daha interaktif bir yapıya sahip olalım. Bu ricamızı dikkate alacağınızı ümit eder, ekte aynı yönde bilgiler içeren James P. Womack’ın ve Daniel T. Jones’un e-mektuplarını da bilgilerinize sunuyoruz. Bu vesile ile sizlere başarılar dileriz.
Tüm Dünyada Yokoten (James P. Womack)
Tedarik Zincirlerini Düzene Sokmak (Daniel T. Jones)
Yalçın İpbüken