Ali Kemal Aydın

Ali Kemal AYDIN

  • Yalın Dönüşüm
    • Yalın dönüşüm politikalarının ve yol haritasının belirlenmesi.
    • Mevcut durumu değerlendirme ve değer akışı haritalama.
    • Hoshin Kanri uygulamaları
    • Ayrık/sürekli üretim süreçlerinin tasarımı ve geliştirilmesi.
    • Yeni ürün devreye alma süreçlerinin iyileştirilmesi.
    • Lider ve Yönetici geliştirme mentörlüğü.
    • A3 ve Proje Kaizen mentörlüğü.
    • Toyota Tarzı Model Fabrika Görselliği ve Yönetimi.
    • Model Fabrika Teorik ve Uygulama.
  • Değer Zinciri Yönetimi ve Tedarikçi Geliştirme
    • Lojistik süreçleri
    • İç Lojistik
  • Metod Geliştirme
    • Zaman Etüdü
    • Yamazumi (İş Yükü Dengeleme )
    • Ergonomi Ölçümleri (Eraf)
    • İSG Ölçümleri (Tehlike Tahmin Analizi KYT ve KYG )
    • Sürekli Akışı destekleyen layout tasarımları.
  • Yerinde Kalite
    • Standart iş belirleme, oluşturma ve eğitim teknikleri.
    • Standart iş denetim (SWA) metodolojisi ve etkin uygulamaları.
    • PFMEA VE DFMEA faaliyetleri
    • Hata kaçışlarını engelleyen QA net work  sistemi ve uygulama metodu.
    • Çoklu beceri metot ve uygulamaları.
    • İş başı öğretim tekniği (TJI)
    • Dojo alanı oluşturma ve işletimi.
    • Otomotiv Ana sanayi: Binek, Otobüs
    • Otomotiv Tedarikçisi: Koltuk, Kablo demetleri, Şasi parçaları
    • İş makineleri :Traktör, Paletli Ekskavatör, Kazıcı, Yükleyici, Teleskobik  Forklift, Abkant, Lazer Kesim, Büküm, Plazma Kesim
    • Tekstil: İplik, Örme, Dokuma, Kesim, Baskı, Nakış, Konfeksiyon
    • Mobilya: Kesim, Boya, Montaj
    • Seramik: Çamur, Sırlama, Fırın, Paketleme, Seramik Yapıştırıcısı
    • Raylı Sistemler: Kesim, Kumlama, Kaynak, Montaj süreçleri.
    • Beyaz Eşya: Buzdolabı üretimi
    • Yalın Enstitü Türkiye, Uzman Danışman, Eğitmen (2015,……)
    • Toyota Türkiye Montaj Fabrikası  Koordinatör Şef (2011-2015)
    • Yeni araç tasarım ve devreye alma, Japon ve İngiltere TMUK  Proje ekipleri ile ekip çalışması (2008-2011)
    •  Toyota Türkiye Montaj Fabrikası Üretim Şefi (2004-2007)
    •  Yeni araç tasarım ve devreye alma, Japon tasarımcılar ile ekip çalışması (2000-2004)
    • Toyota Türkiye Montaj Fabrikası Üretim Grup Lideri (1998-2000)
    • Japonca ve Toyota Üretim Sistemi Eğitimi (1993-1997)
    • Eas Aküleri, Bakım Teknisyeni (1988-1991)
    • Toyota bünyesinde Japonca dil eğitimi  ve Toyota Üretim sistemi gelişimi (1993,1994)
    • Eskişehir Anadolu Üniversitesi İş İdaresi (1989,1993)
    • Kartal Endüstri ve Teknik Lisesi (1984,1988)

1969 Trabzon/ Çaykara doğumlu olup Kartal Endüstri Meslek Lisesi Elektrik bölümü, Açık öğretim fakültesi İş İdaresi ön lisans programından mezun olmuştur. Askerlik görevini  tamamladıktan sonra Adapazarında kurulum aşamasında olan Toyota fabrikası montaj bölümünde iş hayatına başlamıştır.25 yılık çalışma hayatının  ilk 3 yılını  EAS Akü fabrikasında Bakım Teknisyenliği kalan 22 yılını Toyota fabrikasında Takım Lideri, Grup Lideri ve Şef Lider olarak geçirmiştir.

2015 Yılından beri  Yalın Enstitü Derneği üyesi olarak danışman ve eğitmen olarak çalışmalarına devam etmektedir

1993 1997 Yıllarında Japonca dil  eğitimi, Japonyada TPS eğitimi ve hat eğitimlerinden sonra kurulum aşamasında olan fabrikada proses planlama yetkinliklerinin arttırılması ,yeni işe alınan elemanlara sınıf eğitimleri ve hat eğitimlerinin verilmesinde eğitmen olarak görev almıştır.

1998 2000 Yıllarında Final 1 hattı Grup Lideri  görevini yürütürken TMMT genelinde proses planlama teknikleri , yan sanayilere TPS eğitimleri ve değişen üretim talepleri doğrultusunda Final 1 hattının diğer hatlara dağıtılmasında eğitmen ve lider sorumlulukları almıştır.

2000 2004 Yılları arasında montaj fabrikası yeni ürün devreye alma ekibine Şef Liderlik yaptı.

>611T Sedan Araç Projesi : Japonya Takaoka fabrikası proje ekibiyle çalışıldı.

>467N Sedan Araç Projesi : Japonya Takaoka fabrikası proje ekibiyle çalışıldı.

>681N Verso Araç Projesi : Japonya Tsutsumi fabrikası proje ekibiyle çalışıldı.

Yeni ürün tasarım aşamasından devreye alınana kadar olan tüm süreçlerin Japonya ve Türkiye deki faaliyetlerine  katıldı .Proje süreçlerinde ana faaliyet olarak Digital Assembly programıyla parçaların kalite,workability,ergonomi ,maliyet ve iş güvenliği konusunda değerlendirilerek kusursuz  yeni araç tasarımı,Compas programıyla proses planlama teknikleri ve yeni model eğtimleri konusunda yetkinlik kazanarak  yeni ürün hazırlıklarında etkin rol almıştır.

20042007 Yıllarında seri üretimde kırmızı vardiyadan sorumlu şef lider olarak çalıştı. QA Network, Konveyör temelleri ,Proseslerin ergo analizleri,5S,Pokayoke set up ları ,Andon analizleri,Üretim süreçlerindeki maliyet kalemleri ve iş güvenliği konusunda sistemsel iyileştirmeler yaparak tecrübelerin Hand Book haline getirilmesini sağladı.

20082011 Yılları arasında montaj fabrikası yeni ürün devreye alma ekibinde  sorumlu şef lider olarak çalıştı

>595L Verso  Araç Projesi : Japonya Tsutsumi ve Kanto fabrikası proje ekibiyle çalışıldı..

>466A Sedan Araç Projesi : Japonya Tsutsumi ,TMUK,Kanada proje ekipleriyle ortak çalışıldı.

Üretim problemlerini erken aşamada tasarımcıya ulaştırma,araç maliyetlerini azaltma VA & Kinsetsuka faaliyetleriyle tasarım süreçlerini iyileştirme konularında yetkinlikleri geliştirerek Hand Book haline getirilip TMMT nin mather plant olmasına katkı sağlandı.

20122015 Yıllarında seri üretimde kırmızı vardiyadan sorumlu şef lider olarak çalıştı. Door ,Engine Dress Up, Trim  hatlarında  Ruibetsuka  faaliyetleriyle ideal prosesler kurularak kalite,ergonomi,verimlilik ve  iş güvenliği konusunda iyileştirme sağlandı.Andon analizleri  ,planlı mendomiler ve standart iş kontrolleriyle proseslere hizmet getirerek yalın üretime katkıda bulunuldu.QCC faaliyetlerine danışmanlık yaptı bunların içinden Gökkuşağı QCC takımı TMMT birincisi olarak Japonya daki QCC sunumlarına gitmeye hak kazandı.3 Vardiya hazırlıkları için organizasyon oluşturma ,lider eğtim paketleri ,lider eğitim stratejisi planlarını oluşturarak yeni model ve 3 vardiya hazırlıklarına katkı sağlandı.

2015 Yalın Enstitü Derneği üyesi olarak danışman ve eğitmen olarak çalışmalarına devam etmektedir.Danışmanlık yaptığı firmalarda Yalın düşünce ,yalın liderlik değer akışı harıtalama,A3 raprorlama,problem çözme teknikleri,kaizen,ergonomi,5S,zaman etüdü,yamazumi,yerinde kalite,standart iş,İşbaşı öğretim teknikleri,verimlilik arttırma,metot geliştirme Dojo alanı oluşturma,yeni ürün devreye alma proje yönetimi , lider saha mentörlüğü ve model fabrika konularında eğitimler vermektedir.

Referans Firmalar:Erkunt Döküm AŞ,Sanko Tekstil AŞ,Yeşim Tekstil AŞ ,Jade Tekstil AŞ Egypt, Teknik Malzeme AŞ,Opsan AŞ,Ekü Fren AŞ,Assan Hanil AŞ ,Fokker AŞ,Bundy AŞ,Eczacıbaşı Mobilya Aş.

Toyota Üretim Sistemi eğitimleri ve yeni ürün faaliyetleri kapsamında toplamda 3 yıl  Japonya da bulunmuştur. İyi derecede Japonca bilmektedir.