Yalın Enstitü, 2010 yılı ISO 500 firmalarının 108'i ile İşbirliği Yaptı.
12 Haziran 2012 2012-06-12 14:47Yalın Enstitü, 2010 yılı ISO 500 firmalarının 108'i ile İşbirliği Yaptı.
Yalın Enstitü, 2010 yılı ISO 500 firmalarının 108'i ile İşbirliği Yaptı.
Yalın Enstitü kuruluşunun 10.yılınayaklaşırken, kolay kolay elde edilemeyecek başarılı bir dönemi tamamlayarak yeni ufuklara yöneliyor.Bugüne kadar yaklaşık olarak 400 firmada eğitim, 150 firmada danışmanlık hizmeti verilmiştir. 2010 yılı ISO 500 şirketleri arasından 108 tanesiyle (%21.8) eğitim ve proje danışmanlığı sebebiyle işbirliği yapılmıştır; Bursa’daki 250 Büyük Firma Araştırması’nda bu rakam 46adettir.
Yalın Enstitü, gerçekleştirdiği proje ve eğitimlerle her tür kaynak kullanımını iyileştirerek yalnız işletmelere değil aynı zamanda Türkiye ekonomisine de faydalı olmaktadır. Artan verimlilik/üretkenlik, üretim ve nakit dönüşünde süre kısalmaları, her tür israfın bulunup yok edilmesi vb sonuçlarla daha az maliyetli, daha esnek ve daha hızlı şirketler ortaya çıkmakta ve bu da rekabetçiliği arttırmaktadır.
Yalın Enstitü, ülkenin en önemli sorunlarından olan enerji tasarrufu konusunda da önemli yetkinliğe sahiptir. İşletmelerin enerji giderlerinde ciddi tasarruflar elde etmektedir.
Bugüne kadar birlikte çalıştığımız işletmeler verdiğimiz hizmetten memnuniyetini her vesileyle dile getirmektedir
Yalın Enstitü aynı zamanda Amerika başta olmak üzere dünyada 17 ülkede yayılmış bulunan diğer “Yalın Enstitü”lerle de sürekli irtibat halindedir (www.leanglobal.org ). Dolayısıyla dünyadaki en son ve başarılı olmuş şirket projeleri anlık olarak takip edilmekte, yenilikler uygulanmakta, böylece verimlilik ve üretkenlik arttıran, nakit dönüşünü kısaltan, en yeni bilgi, usul ve yöntemler paylaşılmaktadır.
Üretimde olduğu gibi, hizmet, satış, perakendecilik ve bayi ağlarında da çalışmalar yapılmaktadır.
Yalın Enstitü son zamanlarda Yalın Hastane ve Yalın Sağlık Sistemi konularına fikri yatırımlar yapmaktadır. Lean Enterprise İnstitute’un öncülüğünde sürdürülen Yalın Hastane ve Sağlık Sistemi konularına uzmanlar göndererek, Yalın Hastane Kitabını Türkçeleştirerek ve Thedacare Medical Center’in eski CEO’su John Toussaint’i Türkiye’ye getirerek bu çabalarını sürdürmektedir.
Yalın Enstitü Derneği, Japonya’da kurulu bulunan ve TPM Ödüllerini veren JIPM-S kuruluşunun www.jipms.jp Türkiye’deki çözüm ortağıdır. JIPM-S ile başta Manisa’da Kurulu Vestel Elektronik AŞ, Bilecik’te kurulu olan DEMİSAŞ AŞ, İSPAK AŞ (Kibar Holding), ASSAN Alüminyum (Kibar Holding) olmak üzere birçok tanınmış yabancı ve yerli firmaya Toplam Üretken Bakım ve Yönetim desteği verilmiştir.
Yalın Enstitü Derneği olarak TEC Toyota Engineering Corp www.toyota-engineering.co.jp ile Türkiye’ye yönelik işbirliği anlaşmamız mevcuttur. Bu anlaşma çevresinde Türkiye’deki danışmanlık ve eğitim faaliyetlerine destek almakta, Japonya’ya düzenlediğimiz Study Mission – Öğrenme Amaçlı Ziyaret programını TEC ile birlikte yürütmekteyiz.
Yukarıda özetlemeye çalıştığımız faaliyetlere ilaveten Türkçe olarak Yönetim, Metod, Uzmanlığa yönelik 15 kitabı Türkiye’nin bilgisine sunmaktayız. Bu kitaplar üniversitelerde, fabrikalarda ve şirketlerde geniş yayılım kazanmış dünya’da bu konularda yazılmış en önemli Yönetim, Üretim ve Üretim Mühendisliği kitaplarıdır. Yabancı ve Yerli Danışmanlık ve Eğitim Kurumları Yalın Enstitülerin kitaplarını, metodlarını kendi işlerinde kullanmaktadır.
Yalın Enstitü Derneğinde bugün 23 danışman, eğitmen tam zamanlı olarak hizmet vermektedir. Bu arkadaşlarımız kendi alanlarındaki en yetişmiş uzmanlardır ve benzerlerini Avrupa’da bulmak pek mümkün olmamaktadır. Bu arkadaşlarımızın özgeçmişlerine yine internet adresimizden ulaşabilirsiniz. Ayrıca YED merkezinde 5 yönetici ve uzman tam zamanlı görev yapmaktadır.
Daha çok başarılı olmak isteyen tüm işletmelerle yolculuğumuz devam edecek….