Blog

Sedef Gemi İnşaat Tersanesi ve TCG Anadolu L400 Gemisini Yalın Enstitü olarak Ziyaretimiz

Sedef Gemi İnşaat Tersanesi ve TCG Anadolu L400 Gemisini
Duyurular & Basından Haberler Genel Yazılar

Sedef Gemi İnşaat Tersanesi ve TCG Anadolu L400 Gemisini Yalın Enstitü olarak Ziyaretimiz

Yalın Enstitü mensupları olarak Sedef Gemi İnşaat Tersanesini ziyaretimiz unutulmaz bir anımız olarak ömür boyu yaşayacaktır.

Tuzla’da kurulu Sedef Gemi İnşaat Tersanesinin İcra Kurulu Başkanı Metin Kalkavanı’ın daveti ve rehberliğinde Tuzla’daki Tersaneyi ziyaret ettik. Anadolu savaş gemisini olabildiğince dolaytık bizzat Metin beyden açıklamalar aldık.   İnanılmaz derecede etkilendik. Metin Kalkava’nın ifadeleri ile Türkiye’nin ürettiği en büyük sanayi ürünü olan bu boyutta ve niteliklerde bir askeri gemiye sahip olma ihtiyacı bile ülkemizin dünya ölçeğinde eriştiği boyutu tek başına anlatmaktadır.

Savaş Gemileri sıralamasında en üst kategorideki bu gemiye ihtiyaç duyup sipariş eden Türkiye Cumhuriyeti’nin ülke vatandaşı olarak takdirlerimizi sunuyoruz. Bu seviyedeki bir askeri gemiye ihtiyaç duyulup gerekli kaynakları hazırlamak her ülkenin harcı olmadığı takdiri içindeyiz.

En üst seviyede teknolojik ayıtlarla donanmış bu askeri gemiyi bir Türk Şirketi olan Sedef Gemi’nin İnşaat Tersanesine emanet edip zamanı geldiği zamanda istenilen teknik ve teknolojik şartların tamamlanması ile teslime hazır edilmesini gerçekleştirmek çok ayrı bir takdiri gerektirmektedir.

Bir Türk Gemi İnşaa şirketi bu sıra dışı askeri gemiyi zamanında teslime hazır hale getirmiş ve geminin geçici kabulü yapılmıştır. Ne büyük mutluluk ki Yalın Enstitü’de bu sıra dışı projeye karınca kararınca görev almıştır. Yalın Enstitüye güvenen Metin Kalkavan ve Sedef Ekibine ayrı ayrı şükranlarımızı sunuyoruz. Bu bizim mütevazi enstitümüz için inanılmaz bir mutluluk kaynağıdır.

Metin Kalkavan ile Yalın Enstitü olarak tanışmamız pandemi öncesi günlere gidiyor. 2010 yılında bir gün Yalın Enstitü ofisine 600 adet kitap siparişi geldi. Bu siparişin kaynağını araştırdığımızda karşımıza Sedef Gemi İnşaa Şirketi ve İcra Kurulu Başkanı Metin Kalkavan çıktı.

Metin Kalkavan ile yaptığımız uzun bir telefon konuşması sonrası kendisini Sedef ‘in Gemi Merkezinde yaptığımız ziyaret takip etti. Yaptığımız görüşmede Metin Kalkavan beyi ve Sedef Tersanesini tanıma fırsatını elde ettik. Metin Beyin şahsında Kalkavan ailesini de, hayat ve iş dünyalarını kısmen de olsa öğrenme fırsatını bulduk. Mal sahibi ailenin vizyonunu ve iş hayatındaki sıra dışı beklentileri öğrenme fırsatını bulduk. Yalın Enstitü Yönetim Kurulu üyeleri Hakan Akgül ve Erol Yakut’u Yalın Enstitü Proje yöneticileri olarak görevlendirdik.

Herşeyi etkileyen Pandeminin araya girmesine rağmen Sedef Tersanesindeki Yalın Enstitü çalışmaları birkaç koldan kesintisiz ilerlemeye devam etti. Bu zaman içinde Askeri Gemi haricinde birden fazla gemi projesinde Yalın Enstitü mensupları da görev almaya devam etti.

Mal sahibi seviyesinde Metin Kalkavan ve Kalkavan ailesinin diğer mensupları bütün eğitim ve geliştirme faaliyetlerinin içinde kişi olarak yer aldılar. Bu eğitim ve geliştirme faaliyetleri projelerde görev alan tüm yönetici ve kadrolarını kapsadı. Hatta görevlendirilen tedarikçilerde eğitim ve geliştirme faaliyetlerine katıldılar ve katılmaya devam ettiler.

Sedef Gemi İnşaat Tersanesi ve TCG Anadolu L400 Gemisini-2

Sedef Tersanesi, Metin Kalkavan ve Kalkavan ailesinin Yalın Enstitü faaliyetlerinde çok önemli bir yerleri bulunmaktadır. Yalın Enstitü ve ülkemiz için Çok önemli bir örnektir.

Ticari ve Sınai kuruluşlar ancak işin sahiplerinin vizyonları, nihai amaçları kadar ileri giderler. Bu kuruluşlarda görev alan en üst düzeydeki profosyonel kadrolar ancak mal sahipleri ve onların temsilcilerinin verdikleri vizyon ve stratejik hedefler doğrultusunda ilerleyebilirler.

Ticari ve Sınai kuruluşların gidebilecekleri en uç noktaları mal sahipleri veya temsilcileri olan Yönetim Kurulları belirler. Genel Müdür veya CEO ve ilk kademe ekibi mal sahiplerinden aldıkları vizyon ve stratejik hedefleri, şirketlerinin Hedef ve Stratejileri olarak belirleyebilir ve Mal sahipleri ve temsilcileri YK ile el sıkışabilirler.

Yalın Enstitü olarak 2002 yılından günümüze kadar 500 üzerinde sanayi kuruluşu ile yalın projeler yapma imkânı bulduk. Bütün bu dönem sırasında birlikte çalıştığımız bütün kuruluşlara bizlere gösterdikleri güven ve iş birliği için şükran duyuyoruz. Yaptığımız bütün bu çalışmalar bizlere derin deneyimler kazandırdı. Ülkemizin bütün yörelerine, şirket ve kuruluşlarına erişme güç ve güveni sağladı.

Bu zaman içinde gördüğümüz ve öğrendiğimiz en önemli husus, Şirketin veya kuruluşun mal sahipleri ve onları temsil eden Yönetim Kurullarının ne istediklerini, şirketlerini hangi noktaya taşımak istedikleridir. Bu istekleri doğru anladığımızda Yalın Enstitü olarak bu şirket yolculuğunun her safasına eşlik edebilmek en büyük arzumuzdur. Kendimizi bu ihtiyaç ve beklentiler doğrultusunda her daim geliştirmeye büyük önem veriyoruz.

Metin Kalkavan ve Kalkavan ailesinin temsil ettiği örnek mal sahipliği ile ülkemiz sanayisini en ileri noktalara kadar eşlik etmek Yalın Enstitü olarak bizlerin en büyük görevidir.

Tekrarlamam gerekirse, geçtiğimiz cumartesi günü TCG Anadolu L400 Uçak Gemisi özelinde ülkemizin ufkunun en ileri noktalara kadar uzanabileceğine olan güvenimiz daha da artmıştır.

Yalın Enstitü olarak bu yolculuklarda ufka bakan, ileri ve aşılması imkânsız gibi görülen hedeflere doğru yolculuk yapmak isteyen şirketlerimizle beraber yolculuk yapmak en büyük arzumuz olarak devam edecektir.

Bu vesile ile bizlere bu fırsatı veren Metin Kalkavan ve Kalkavan ailesine ve Sedef Tersanesinin güzide kadrolarına şükranlarımızı sunuyoruz.

Yalçın ipbüken

Yalın Enstitü Yönetim Kurulu Başkanı

14 Ocak 2023

Leave your thought here

Apple Servisi Beylikdüzü Apple Servisi