İmalat Ortamında Yalın Dijital Dönüşüm Eğitimi
3 Nisan 2019 2022-02-17 9:15İmalat Ortamında Yalın Dijital Dönüşüm Eğitimi
İmalat Ortamında Yalın Dijital Dönüşüm Eğitimi
EĞİTİMİN YAPILACAĞI İL | İSTANBUL |
EĞİTİMİN YAPILACAĞI YER | Bilgi Verilecek |
EĞİTİM TARİHİ | 27 NİSAN 2019 |
EĞİTİM SÜRESİ | 1 Gün |
Yalın Enstitü olarak imalat ortamında dijital dönüşüm konusunda çalışmalarımızı tamamladık ve sanayici KOBİ’ler için bir yol haritası hazırladık. Yalın dijital dönüşüm konusunda farkındalık sağlayacak, dijital olgunluk seviyenizi belirleyebileceğiniz, canlı ortamda bir dijital fabrika workshop’ın da yer aldığı ve son olarak katılımcıya özel başlangıç seviyesi yalın dijital dönüşüm yol haritası çıkarılacak olan eğitimimize bekliyoruz. Eğitimin tarihi ve yeri bilahare belirlenecek ve bilgilendirilecektir.
Eğitim İçeriği
- Yalın düşünce nedir? Yalın ilkeler, israflar, yalın dönüşüm süreci nedir?
- Dijital düşünce nedir? Neden dijital düşünmeliyiz?
- Dijital olgunluk seviyesi anketi ve değerlendirme.
- Türkiye makine parkı incelemesi.
- İmalatta kullanılan geleneksel dijital çözümler nelerdir?
- ERP, MES, Planlama vb. çözümler nelerdir, ne işe yarar?
- Endüstri 4.0 tanımı
- Endüstri 4.0 kapsamındaki teknolojilerin örneklerle anlatımı
- Canlı dijital fabrika workshop
- Neden yalın dijital dönüşüm?
- Nasıl yalın dijital dönüşüm (yol haritası çalışması)?
Digitalleşme konusunda Takip Edeceğimiz Yol haritası
Her bir KOBİ’nin digitalleşme ihtiyacı farklıdır. Yalın Dönüşümün ilk safhasında üretim hatlarının digitalleşme ihtiyacı belirlenir. İlk faz sonunda iyileştirme çalışmaları tamamlanırken ilk safha Digitalleşme ihtiyacını gidermeye yönelik çalışmalara başlanır. Firmanın ihtiyacı belirlendikçe ve iyileştirme çalışmalarından kazanımlar elde ettikçe Digitalleşmeye uygulamalarına devam edilecek. KOBİ’nin ihtiyaç kesinleştikçe iyileştirmelerden kazanım elde ettikçe Digitalleşmeye gitmesi sağlanacak.
Digitalleşme ile ilgili Kısa Bilgilendirme
Günümüzde her yerde dijital dönüşüm konuşulmaktadır. Çeşitli kurum ve kuruluşlar etkinlikler düzenleyerek işletmeleri dijital dönüşüme davet etmektedir. Özellikle imalat sanayide, endüstri 4.0 ile birlikte gündeme gelen teknolojilere geçilmediği taktirde çağın gerisinde kalınacağı, yıkıcı uygulamalar nedeniyle bugün yapılan işlere yarın gereksinim kalmayacağı, bunun önlemlerinin bu günden alınması gerektiği anlatılmaktadır. Bu durum özellikle KOBİ segmenti sanayicinin üzerinde ciddi tehdit ve baskı oluşturmaktadır. Ancak çoğunlukla dijital dönüşüm için neyin nasıl yapılması gerektiği net olarak ortaya konulmadığından, nereye yönlenmesi gerektiğini bilememektedir.
Internet, mobil teknolojiler, bilgiye her noktadan ve çok hızlı ulaşabilir olmak, günlük hayatı ve iş yapış paradigmalarını değiştirdiği gerçektir. Geleneksel yöntemlerle, küçük adımlarla gerçekleşebilen verimilik artışının, eğer doğru dijital çözümler uygulanırsa radikal büyüklüklere ulaşabileceği görülmektedir. Ancak ciddi anlamda yatırım ve odaklanma gerektirecek bu dijital dönüşüm için doğru yol haritası nedir?
Yalın felsefe, hangi iş alanında olursa olsun müşteriye “değer”i, israflardan arındırılmış kesintisiz “akış” ile ulaştırmayı ve “akış” ile “değer”i sürekli iteratif iyileştirmelerle mükemmel hale getirmeyi hedefler. Dijitalleşme baskısı ile işletmeler, radikal performans artışı sağlayan bu teknolojilerin cazibesine kapılıp yalın yönetimden uzaklaşmaktadır. Yalın felsefe, karmaşık süreçlerden uzak durmayı tercih ettiği için dijital dönüşüm kavramları ile çeliştiği düşünülebilir. Ancak dijital dönüşüm ile sağlanacak iyileşmelerin ve katlanılacak maliyetlerin mutlaka müşteriye ulaştırılacak olan “değer”e doğrudan katkısı olması gerektiği unutulmamalı, bu bağlamda dijital dönüşüm kapsamında mutlaka yalın ilkeler ile hareket edilmelidir.
Katılımcı Profili
- Yalın dönüşüm yapmış, kısmen yapmış ya da yapmayı düşünen ve bunun yanı sıra dijitalleşme ile ilgilenen firmaların,
- Yalın dönüşüme ilgisi olmayıp dijital dönüşüm yapmış ya da yapmayı düşünen firmaların,
- Dijital dönüşüm ile ilgili fikir sahibi olmak isteyen firmaların,
- Bilgi işlem, üretim ve yalın ofis birimlerinin üst/orta düzey yönetici ve sorumluları katılmalarını öneriyoruz.
Eğitim Kazanımları
- Dijital dönüşüm, dijital çözümler ve endüstri 4.0 uygulamaları ile ilgili bir fikir sahibi olmak,
- Yalın ile dijital dönüşüm kavramını anlamak,
- Fabrika dijital dönüşüm başlangıç düzeyi uygulama workshop deneyimi,
- Yalın dijital dönüşüm başlangıç yol haritası
Eğitmen: Medi VENTURA
Medi VENTURA, Ege Üniversitesinde bilgisayar mühendisliği eğitimi almış olup, Netsis Yazılım ve birleşme sonrasında Logo Yazılım’da, ERP yazılımı geliştirme alanında toplam 32 yıllık deneyime sahiptir. Yazılım geliştirme, müşteri projeleri, pazarlama, insan kaynakları ve ürün yönetimi gibi farklı konularda, uzmanlıktan başlayan ve üst düzey yöneticiliğe kadar uzanan kademelerde görev yapmıştır. Yalın ile tanışıklığı 2000’li yılların başlarına dayanan Medi VENTURA, Netsis’te yönetici arkadaşlarıyla birlikte yalın dönüşümü gerçekleştirmiş ve o tarihten günümüze kadar, adanmış bir yalın uygulayıcısı olmuştur. Yalının yazılım alanındaki uzantısı olan “çevik yazılım” pratiklerinde uzmanlığının yanı sıra, imalat sanayindeki müşterilerde ERP modüllerinin, yalın dönüşüm süreci ile dirsek temasında bulunmasını sağlamıştır. 2019 başından itibaren Yalın Enstitü’de oluşturulan “Yalın Dijital Dönüşüm ve Mali İşler” çalışma gurubunda yer almaktadır.
Yalın Enstitü