Hüseyin Çelik
24 Şubat 2022 2022-05-20 11:17Hüseyin Çelik
1970 Eskişehir doğumludur ve Sakarya 2. EML Motor bölümünden mezun olmuştur.
Okul mezuniyeti sonrasında Türkiye Şeker fabrikaları bünyesinde bakım elemanı ve Türkiye Zirai Donatım kurumunda Ekip lideri olarak çalışmıştır. Askerlik Görevi sonrasında Adapazarı Toyota fabrikasında iş hayatına devam etmiştir. 26 Yıllık Toyota fabrikası çalışmasını Takım Elemanı, Takım Lideri, Grup Lideri ve Şef Lider olarak geçirmiştir.
1994 ~2001 Yılları arasında ekip elemanı olarak Trim hattında çalışmış ve Takım elemanı olarak çalıştığı süreçte en çok öneri veren, en az kalite hatası yapan, en çok proses bilen eleman olarak ödüller almıştır.
2001 ~2002 Yıllarında Japonca dil eğitimi aldı. Japonya Toyota Takaoka fabrikasında araç gösterge paneli imalat süreci proje çalışmasına katılmış ve liderlik etmiştir. Gösterge panelinin plastik kalıplarla üretimi aşamasını öğrenerek projenin Türkiye Toyota fabrikasında devreye alınmasını sağlamıştır.
2003 ~2008 Yıllarında Japonya’da TPS eğitimi ve hat eğitimleri almıştır. Büyüme aşamasında olan fabrikada proses planlama yetkinliklerinin arttırılması, yeni işe alınan elemanlara sınıf eğitimleri ve hat eğitimlerinin verilmesinde eğitmen olarak görev almıştır.
– Ergonomi değerlendirmeleri ve skoru kötü olan proseslere çalışanların ergonomisini iyileştirici ekipman ve “tool”ların fabrika içerisinde kurulumunu sağlamıştır. Çalışanların sağlık problemi yaşamasını engellemek için çalışmalar yapmıştır.
– 5S çalışma ve uygulamalarının standartlaştırılması için eğitim faaliyetlerine liderlik yapmıştır.
– Mendomi faaliyetlerine liderlik yaparak çalışanlardan gelen istek ve şikayetlerin çözüme kavuşturulmasına destek olmuştur.
– 2005 Yılında İngiltere’de Temel Beceri eğitici eğitimi alarak Dojo eğitim alanının kurulmasını sağlamıştır. Tüm fabrika genelinde eğitimlerin verilmesine liderlik yapmıştır.
– 2006 Yılında Belçika Brüksel Toyota Avrupa merkezinde QCC eğitmen eğitimi alarak QCC çalışmalarının fabrika genelinde yaygınlaştırılmasını sağlamıştır. Yaptığı QCC çalışmalarında aldığı derecelerle hem Belçika, hemde Japonya’da Toyota Türkiye’yi temsil etmiştir .
– İş güvenliğinin gelişimi için KY, KYT eğitimleri vererek çalışanlarda iş güvenliği bilincinin arttırılmasına destek olmuştur.
– Maliyet takip yapısını oluşturak maliyet azaltıcı kaizenlerle araç başı maliyetlerin düşürülmesine destek olmuştur.
– ISO 9001 iç denetçi sertifikası alarak fabrikaların seviyesini kontrol etmiş ve denetimlerin başarıyla tamamlanmasına etki etmiştir.
– Montaj fabrikası eleman alım süreçlerinde bulunarak manpower’ın etkili kullanımını yönetmiştir. Bu nedenle Toyota fabrikaları içinde minumum elemanla üretim yapılmasına katkı sağlamıştır.
– Fabrikanın shut down duruş dönemlerini başarı ile yöneterek “0” iş kazası hedeflerine katkı sağlamıştır.
2008 ~2010 Yıllarında seri üretimde kırmızı vardiyadan sorumlu şef lider olarak çalıştı. QA Network, Konveyör temelleri, Proseslerin ergo analizleri, 5S, Pokayoke setupları, Andon analizleri, Üretim süreçlerindeki maliyet kalemleri ve iş güvenliği konusunda sistemsel iyileştirmeler yaparak tecrübelerin eğitim dökümanı haline getirilmesini sağladı.
2010 ~2013 Yılları arasında fabrika bünyesinde yer alan OMDD (Operasyon Management Development Department) grubunda görev yaptı. Tüm fabrika genelinde Müdür, Mühendis ve şef lider gelişim eğitimlerinin verilmesi için 8 Günlük Teorik ve Pratik Uygulamalı TPS eğitimleri vermiştir.
– PMR (PLANT MANAGEMENT REQUIREMENTS) Tüm fabrika genelinde fabrika yönetim gereksinimleri için değerlendirme çalışmaları yapmıştır. Fabrika geneli eksikliklerin iyileştirilmesi çalışmasına destek olmuştur.
– Jisshuken eğitimleri ile hat liderlerinin geliştirilmesine liderlik etmiştir.
– Üretimde direk çalışan elemanların daha verimli kullanılmasını takip etmek için kaizen çalışmalarına liderlik yapmıştır.
– GL SWA (Standart Work Assestment) faaliyetinin Fabrika genelinde devreye alınmasını sağlayarak Standart işin kontrolü ve geliştirilmesi çalışmasına liderlik etmiştir.
– Konveyor hattı temelleri eğitim dökümanını hazırlayarak tüm fabrikada aynı standartların oluşturulmasını sağladı.
– Toyota Türkiye içerisinde Pres, Kaynak, Boya, Plastik, Lojistik, Kalite ve Montaj fabrikalarında TPS eğitimleri vererek verimli çalışma alanları oluşturulması için liderlik yaptı.
– GL gelişim eğitimlerinin verilmesinde eğitmen ve denetçi olarak görev aldı.
– Kalite gruplarına QA Network, JKK ve Ryohin Jouken faaliyetlerini yerleştirilmesi ve yaygınlaştırılmasında destek sağladı
– 30 Yıllık iş hayatında, MESS, İnsan İnsana ve TOYOTA’nın düzenlediği yurt içi ve yurtdışı eğitimlere katılarak bir çok konu hakkında gelişim sağlamıştır.