Blog

Akışa Doğru Yolculuk Ian GLEANDAY – Çalıştay

Akışa Doğru Yolculuk Çalıştay
Duyurular & Basından Haberler

Akışa Doğru Yolculuk Ian GLEANDAY – Çalıştay

  • Çalıştığınız firmaya ilişkin kendinize aşağıdaki şu üç soruyu sorun:
    Haftalık planlar devreye sokulduktan sonra değiştiriliyor mu?
  • Yangın söndürme’ firmanızda bazen işlerin hallolma tarzını belirtmek için kullanılan bir terim midir?
  • Yalın bakışınız, israfın önlenmesini, SMED, 5S ve VSM gibi Yalın araçların uygulamasını içeriyor mu?

Eğer bu soruların birine ya da fazlasına ‘evet’ yanıtını veriyorsanız, bu çalıştaya katılmalısınız.

Çalıştay lot mantığına dayalı çoğu planlama sisteminin neden her seferinde yeni bir plan garanti ettiğini açıklayacaktır. Plan devreye sokulduktan sonra sıklıkla değiştirilir, sonuçta da insanların, sık sık yapılan plan değişikliklerine adapte olmaya çalıştıkları yangın söndürme eylemlerine yol açar, ki bu sürdürülebilir sürekli iyileştirme ve standartlaşmayı sağlamak için iyi bir temel DEĞİLDİR. Adı akış olan alternatif bir planlama mantığı vardır. Çalıştay, üretime ve tedarik zincirine farklı bir bakış sunan ‘akış mantığının’ pratikte nasıl uygulanacağını açıklayacaktır. Bu mantık aynı zamanda Toyota’da da kullanılan planlama mantığıdır.

Çoğunluğumuz Toyota Üretim Sisteminin (TPS), ya da yalının ana odak noktasının israfı önlemek olduğunu düşünür. İsrafın önlenmesi original TPS’in temeli olan heijunka ya da üretimde düzenliliğin bir sonucudur. Çalıştay bunun nasıl beş adımdan oluştuğunu, ilk üç adımın kararlılık sağladığını ve sadece son iki adımın esneklik ve gerçek talebe karşılık verebilme yetisiyle sonuçlandığını açıklayacaktır. Çoğu Yalın öğreti sadece son iki adıma odaklanır ve çok önemli olan ilk üç adımın üzerinde durmaz. Oysa bu adımların amacı gerçekten sürdürülebilir bir sürekli iyileştirme kültürünün temelini oluşturacak kararlı bir çizelge ya da planı ortaya çıkarmaktır. Ne var ki bu süreç hem sezgisel yaklaşıma ters düşen bir süreçtir hem de geleneksel aklın performans iyileştirmesi için önerdiği sisteme meydan okumaktadır.

Çalıştay, bu başlangıç adımlarının öğrenme eğrisi, rutinler ve standartları uygulama gibi doğal, pozitif insan davranışlarını maksimize etmede önemli işlev gören ve tekrar ekonomileri olarak adlandırılan olguyu nasıl yarattıklarını açıklayacaktır. Bunlar, verimlilik ve ürün kalitesinde artışları ve firmaların stoklarını azaltırken toplam üretim sürelerini düşürme ve daha iyi müşteri hizmeti sağlama planlarına uyumlarını da beraberinde getirmektedir. Çalıştay’da Ian’ın çalıştığı Kimberly-Clark, Kraft, Philip Morris and Wringley’s gibi firmalardan örnekler ve elde edilen sonuçlar da gösterilecektir.

İçerik

Üretim, Dağıtım ve Logistik Şirketleri Direktör ve Yöneticileri, Yalın Dönüşüm Yöneticileri ve Karar Vericiler

katılımcılarımıza eğitmenin kitabı

Akışa Doğru Yolculuk

hediye edilecektir.

kitap demo linki

http://lean.org.tr/demo/kitap.php?id=2484 

akisa-dogru-yolculuk

Ian GLENDAYian-glenday

mikro biolog olarak fermentasyon yolu ile enzim üreten bir işletmenin yöneticiliğini yaptığı sırasında Yalın Yolculuğuna başladı. İlk olarak bu kuruluşta proses sanayinde kullanılacak şekilde Yalın konsept ve prensipleri geliştirdi.
Bradford Üniversitesi’nde Master Derecesi için çalışmalarını tamamladıktan sonra Reckitt & Colman şirketine katıldı. Bu şirketin İlaç Bölümünün MRPII çalışmalarını A seviyesine ulaştırdı. Bu çalışmaları yaparken hemen bütün MRP Sistemlerinin dayandıkları ‘Biriktirme/Batch’ Mantığını ve bu mantığın her seferinde farklı bir planı ve bu planın meydana getirdiği değişikliklerin sürekli yangın söndürmeyi gerektirdiğini fark etti.

Ian bir süre sonra aynı şirketin Ev ve Tuvalet Malzemeleri İş Birimine geçti. ‘Every Product/Every Cycle – Her Ürün Her Çevrim’ Yalın Konseptini esas alan Avrupa çapında Tedarik Zinciri çalışmasına liderlik etti. Bir süre sonra yine aynı şirketin Norwich iş birimine transfer oldu. ‘Hoshin/Politikaların Açılımı’ sorumluluğuna getirildi. ‘RFS (Repetitive Flexible Supply) / Tekrarlanan Esnek Tedarik’ Konsept ve Düşüncesinin bütün şirkette uygulanma sorumluluğunu üstlendi.

Ian, uzun süredir RFS Repetitive Flexible Supply Ltd. şirketinin sahibi ve yöneticisi olarak dünyanın çeşitli yörelerindeki şirketlere Yalın Danışmanlığı ve Koçluğu yapmaktadır. Danışman olarak, Gıda, İçecek, Kimyasallar, Sigara, Boya ve İlaç gibi değişik endüstrilerde faaliyet gösteren şirketlerde çalışmaktadır. Her bir çalışma birbirinden farklı olup, öğretici ve eğitici olmaktadır.

Ian, ‘Breaking Through to Flow – Akışa Doğru Yolculuk’ ve ‘Lean/RFS: Putting Pieces Together’ metod kitaplarının yazarıdır. Son kitabını, bir dünya şirketi olan Kimberly-Clark’ın Başkan Yardımcılarından Rick Sather ile birlikte yazmıştır. Breaking Through to Flow kitabı Yalın Enstitü tarafından Türkçe’ye kazandırılmıştır. Ian’ın her iki kitabı da prestiji yüksek Shingo Ödülü’nü kazanmıştır.

Ücret

Kişi başı 30 Aralık 2016’ya kadar 1 Ocak 2017’den sonra
3 kişiye kadar 1.250 TL + %18 KDV 1.400 TL + %18 KDV
3 ve üzeri 1.100 TL + %18 KDV 1.250 TL + %18 KDV

Kayıt

Lütfen ekteki kayıt formunu doldurup 0212 271 84 52 no.lu faksa ya da kayit@lean.org.tr e-posta adresine gönderiniz.
Kayıt formu için tıklayınız.

Buket KANBER
0533 468 31 85
buketk@lean.org.tr

Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Apple Servisi Beylikdüzü Apple Servisi